Malerier | Tegninger | | Kartografi | Frottager | Foto | Performance Kunstneren/CV | Til hovedsiden


 
 

Avisartikler om Syklonen

Kunst på viddene
(VG 27. Juni 1986)
Med 18000 kroner i statsstøtte er skrapgods plassert i Gudbrandsdalens vakre natur. Nå ber Øyer bygningsråd om at kunstverket fjernes straks.

Les videre
Kunst eller skrap?
(Dagbladet 27. Juni 1986)
En kjegleformet jernsylinder setter sinnene i kok i Øyer.
-Kunst, mente Norsk Kulturråd, og bevilget 18000 kroner til prosjektet.
-Skrap sier bygdefolket, og forlanger den gamle flistørken fjernet.

Les videre
Kunst i fjellet
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 4. Juli 1986)
Jeg stålsatte meg forleden, og har således klart å være borte fra min barndoms grønne bygd en ukes tid. Derfor har jeg ikke fått fulgt nøye nok med i den pågående kulturdebatt som har hvirvlet omkring den gamle flistørka fra Lillehammer Dampsag som er plassert inne i Øyerfjellet. Det beklager jeg meget.

Les videre
Flistørke som kunst
(Aftenposten 11. Juli 1986)
Vi vil skape stemning ikke strid, sier de to kunstnerne Tron kittelsen og Egil Martin Kurdøl. Efter tre ukers hardt arbeide i Øyerfjellet i Gudbrandsdalen, er de nå ferdig med sitt verk "Syklon".

Les videre
Kunst i Øyerfjellet
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 21. Juli 1986)
Grunnlaget for kulturrikdom i samfunn er allsidighet. I vårt samfunn dominerer kunst beregnet for salg og kunst laget på bestilling.

Les videre
Syklonen på Slåsæterfjellet
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 1. August 1986)
Etter å ha kjørt inn på Slåsæterfjellet og gått i noen minutter, kunne jeg endelig ta kunsten på Slåsæterfjellet i øyensyn. De skarpe avisinnlegg om om metallskrap og vandalisme hadde gitt meg håpet om å finne noen uhyrlige kolosser.

Les videre
"Kunstverket" i Øyerfjellet
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 1. August 1986)
Hvorvidt det oppsatte "kunstverket" på Slåsæterfjellet i Øyer er kunst eller ikke har ikke vi de beste forutsetninger til å bedømme.

Les videre
"Kunstvandring i Øyerfjellet"
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 15. August 1986)
Det var ikke mange som møtte opp til åpningen av landskapskunst-prosjektet "SYKLON" på Slåsæterfjellet 5. juli i år. Nye kunsthendinger er sjelden vare i Gudbrandsdalen. Kunsthendinger i fjellheimen er ikke hverdagskost. Men vi hadde lest i avisa at bygningsrådet i Øyer mener kunsten i fjellet er ulovlig, og vi tok fatt på fjellstien med stor spenning. Er det ulovlig ferd vi er inne på?

Les videre
Om "SYKLONEN" i Øyerfjellet
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 20. August 1986)
Tron Kittelsen og Egil Martin Kurdøl heter to billedkunstnere. Deres kunstverk "Syklon", Hjemmehørende på Slåsæterfjellet i Øyer kommune har skapt sommerens kunstdebatt, og med full rett. "Syklon" er et nytt fenomen. Jeg vil si, et helt nytt fenomen - på våre kanter.

Les videre
Mer Syklon
(Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer 19. September 1986)
Jeg har med interesse fulgt med i diskusjonen omkring den såkalte Syklon i Øyerfjellet, bl.a. en artikkel signert av Erni Gustafson. Artikkelen er skrevet på svensk, noe som er med på å gi det hele et mer kosmopolitisk preg.

Les videre
"Syklon" får stå - Fylkesmannen opphevet Øyer bygningsråds vedtak
(Dagningen 24. September 1986)
Alle fordommer om kunst, antikulturelle holdninger, usikkerhet for et ukjent område, i forbindelse med installasjonen "Syklon" på Slåsæterfjellet i Øyer, ventes nå å forstumme etter at fylkesmannen i Oppland har opphevet Oppland bygningsråd vedtak om å nekte kunstnerne Egil Martin Kurdøl og Tron Kittelsen å plassere gjenstander i nevnte fjellområde.

Les videre
Tilbake til bildene av "Syklon"
 
 

Sidene er laget av studenter ved HiG - Sist oppdatert: juni 2017